24 september gaat het gebeuren! Surfdag Daan Theeuwes Centrum Laguna beach Camperduin

surfcamp laguna beach

24-28 augustus gaat het gebeuren! Surfcamp Laguna beach Camperduin

Van 24 augustus tot en met 28 augustus gaat er iets unieks gebeuren op het strand van Camperduin. Stichting Surftherapie.nl gaat met tien deelnemers vijf dagen lang twee keer 2,5 uur de zee op om de effecten van surftherapie bij hersenletsel in kaart te brengen. Eind maart moest de surfweek, die eigenlijk op Fuerte Ventura zou plaatsvinden, afgezegd worden. Inmiddels heeft de stichting een weg gevonden om deze week toch te laten plaatsvinden.

Deelnemers en familieleden zien wonderlijke veranderingen na een surfsessie: bepaalde functies verbeteren, het zelfvertrouwen groeit en de stimulerende vibe van vriendschap en kameraadschap draagt bij aan herstel. Nu wil de stichting een stapje verder gaan: kunnen ze die wonderlijke veranderingen in kaart brengen?

Unieke week
Een bijzonder verblijf op de unieke pop-up glamping van De jongens van Schoorl, een watertemperatuur van zo’n 20 graden en het enthousiasme van deelnemers, familie en begeleiders zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze intensieve week. “Bij Stichting Surftherapie.nl gaan we graag de uitdaging aan. Na intensief contact met de gemeente en gebruik van speciale mondmaskers die middels proefsessies getest zijn, hebben wij een weg gevonden om deze surfweek in deze tijd toch veilig door te laten gaan”, zegt revalidatiearts Tijs van Bezeij, oprichter van Stichting Surftherapie.nl.

Effecten in kaart brengen
“Met deze week willen we onderbouwen wat surftherapie kan betekenen voor balans, fysiek functioneren, vertrouwen en beweeggedrag bij hersenletsel. In samenwerking met Fontys Paramedische Hogeschool en UMC Utrecht hopen we de effecten van surftherapie in kaart te brengen. Zodat Stichting Surftherapie.nl meer mensen kan overtuigen mee te doen met deze zeer intensieve maar ook leuke therapie”, aldus uitvoerend onderzoeker van UMC Utrecht Rosalie Denneman.

U kunt Stichting Surftherapie.nl volgen op Facebook, LinkedIn en de website. Tijdens de surfweek wordt u op de hoogte gehouden via Facebook.

Meer weten of meehelpen?
Voor herstel na een beroerte is uitdagende revalidatie in een prikkelende omgeving met grote fysieke intensiteit van groot belang. Bewegen door het zand, in het water en alle inspanning op het SUP-board zijn fysiek zeer intensief, maar tegelijkertijd heel erg leuk: het recept voor een goede revalidatie!

Surftherapie jaarrekening en jaarverslag online

2019 was het eerste jaar van stichting surftherapie. Het eerste jaar dat stichting surftherapie bestaat hebben wij er een mooi jaar van gemaakt met geweldige activiteiten, dankzij uw steun. De verantwoording voor wat wij met uw donatie gedaan hebben kunt u lezen in het jaarverslag en jaarrekekening.

Surftherapie corona proof van start

Ook corona hield surftherapie in de greep. De surf onderzoeks week in Fuerte Ventura eind maart kon niet door gaan en de activiteiten in het seizoen waren onzeker. Na goed overleg met de GGD en gemeente, gecombineerd met een aantal try-out sessies heeft geleid dat wij een weg hebben gevonden om verantwoord surftherapie te kunnen aanbieden. Met speciale neopreenmondmaskers en een duidelijk protocol kunnen wij surftherapie aanbieden.Inzamelingsactie Ford Ranger

Surftherapie heeft vervoer nodig!

Het aantal boards voor 2020 kan worden uitgebreid door een donatie van XopX

KEER OP KEER ZET ZICH IN VOOR GOEDE DOELEN

Keer op Keer is een organisatie waarbij iedereen zich vrijwillig inzet om al het werk te doen, de spullen worden ‘gratis’ ingebracht of belangeloos afgestaan en de opbrengsten van de verkoop worden geschonken aan speciale doelen.

De kringloop van Keer op Keer: we krijgen alles + we werken voor niets + we verkopen goede gebruikte spullen …. de opbrengst gaat naar goede doelen.

Sponsoring 4 Boards door Bladt Charity en Certiprotect

Dankzij de Bladt Charity en Certiprotect zijn wij in staat vier Starboard SUP aan te schaffen. Surf en paint van Joost van Duivenvoorde heeft deze boards voor een mooie prijs aangeboden.

Clinic Daan Theeuwes Centrum

Donderdag 12 september hadden wij naast onze regulier surftherapie dagen een extra clinic op verzoek van de revalidanten van het Daan Theeuwes Centrum, het revalidatie centrum voor jongeren met hersenletsel. Het was een geweldige dag!

foto reportage

Ruben Snitslaar heeft tijdens een sessie van surftherapie Wijk aan Zee een indrukwekkende reportage gemaakt.

CBF Erkenning

Per 1 mei 2019 heeft de stichting Surftherapie.nl de erkenning gekregen van het CBF en mag dit keurmerk dragen.

Interview Eva Meylink

Vandaag is een interview over surftherapie gepubliceerd op de website van boardshortz.nl

Voorbeeld filmpje surftherapie

Klik op deze link om het voorbeeldfilmpje te zien op you tube

Dit filmpje is gemaakt om een indruk te krijgen wat surftherapie inhoudt. In dit filmpje zie je 2 deelnemrs met een halfzijdige verlamming tgv een beroerte. Wilt u ons helpen deze therapie breed neer te zetten? Ga dan naar de doneerpagina!

Facebook pagina stichting surftherapie.nl

De facebook pagina van stichting surftherapie.nl staat vanaf vandaag online. Via facebook kunnen berichten, acties en evenementen makkelijker worden gedeeld.

Zie als eerste bericht het verhaal van Chris Hoogland en zijn motivatie om deel te nemen aan surftherapie.

SOUL SUP YOGA helpt surftherapie.nl

Belangeloos stelt SOUL SUP YOGA in WIjk aan Zee voor een aankomend event in juli 10 mooie starboard Whopper supboards en persoonlijke inzet beschikbaar.

Dit onder het mom van: Gedeelde passies (wijk aan zee, surfen, suppen, heliomare, therapie) werkt altijd inspirerend
en versterkt elkaar!

Bedankt Peter, Pauline en Joost!

www.soulsupyoga.com

ANBI status

Stichting Surftherapie.nl heeft de ANBI status gekregen

Statuten

Op 29 november 2018 is de de akte voor de oprichting van stichting surftherapie gepasseerd bij de notaris. In de bijlage kunt u de statuten vinden van deze stichting.

Beleidsplan

Bij de oprichting van de stichting surftherapie is er een beleidsplan geschreven voor 2019-2020.

In de bijlage is deze te vinden.

Notaris

29 november 2018 zal de oprichting van de stichting surftherapie.nl officieel worden vastgelegd bij de notaris.

Bonaire

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereiding van een groot onderzoek naar de effecten van surftherapie. Dit project gaat plaatsvinden op Bonaire.