surfcamp laguna beach

24-28 augustus gaat het gebeuren! Surfcamp Laguna beach Camperduin

Van 24 augustus tot en met 28 augustus gaat er iets unieks gebeuren op het strand van Camperduin. Stichting Surftherapie.nl gaat met tien deelnemers vijf dagen lang twee keer 2,5 uur de zee op om de effecten van surftherapie bij hersenletsel in kaart te brengen. Eind maart moest de surfweek, die eigenlijk op Fuerte Ventura zou plaatsvinden, afgezegd worden. Inmiddels heeft de stichting een weg gevonden om deze week toch te laten plaatsvinden.

Deelnemers en familieleden zien wonderlijke veranderingen na een surfsessie: bepaalde functies verbeteren, het zelfvertrouwen groeit en de stimulerende vibe van vriendschap en kameraadschap draagt bij aan herstel. Nu wil de stichting een stapje verder gaan: kunnen ze die wonderlijke veranderingen in kaart brengen?

Unieke week
Een bijzonder verblijf op de unieke pop-up glamping van De jongens van Schoorl, een watertemperatuur van zo’n 20 graden en het enthousiasme van deelnemers, familie en begeleiders zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze intensieve week. “Bij Stichting Surftherapie.nl gaan we graag de uitdaging aan. Na intensief contact met de gemeente en gebruik van speciale mondmaskers die middels proefsessies getest zijn, hebben wij een weg gevonden om deze surfweek in deze tijd toch veilig door te laten gaan”, zegt revalidatiearts Tijs van Bezeij, oprichter van Stichting Surftherapie.nl.

Effecten in kaart brengen
“Met deze week willen we onderbouwen wat surftherapie kan betekenen voor balans, fysiek functioneren, vertrouwen en beweeggedrag bij hersenletsel. In samenwerking met Fontys Paramedische Hogeschool en UMC Utrecht hopen we de effecten van surftherapie in kaart te brengen. Zodat Stichting Surftherapie.nl meer mensen kan overtuigen mee te doen met deze zeer intensieve maar ook leuke therapie”, aldus uitvoerend onderzoeker van UMC Utrecht Rosalie Denneman.

U kunt Stichting Surftherapie.nl volgen op Facebook, LinkedIn en de website. Tijdens de surfweek wordt u op de hoogte gehouden via Facebook.

Meer weten of meehelpen?
Voor herstel na een beroerte is uitdagende revalidatie in een prikkelende omgeving met grote fysieke intensiteit van groot belang. Bewegen door het zand, in het water en alle inspanning op het SUP-board zijn fysiek zeer intensief, maar tegelijkertijd heel erg leuk: het recept voor een goede revalidatie!